Wiem ze gwarancja ale co to moze byc?
Hydrowosk - cyz jest coś wart
Zwiń
X
-
Hydrowosk - cyz jest coś wart
Drodzy forumowicze pytanie jak w temacie...
Przeglądam ofertę jednej niedawno otwartej myjni (ręcznej), która chwali się, że dorzuca za darmo hydrowosk. Czy ten specyfik jest cokolwiek wart?
Google jakoś nie wyrzuciło mi zbyt wielkiej liczby artykułów na ten temat. Na forum citroena znalazłem opinię, że to tylko bajer, który z prawdziwym woskiem ma niewiele wspólnego.
Czy jakiś znawca tematu pielęgnacji nadwozia mógłby podpowiedzieć, czy hydrowosk a w szczególności ewentualny wydatek na niego ma jakikolwiek sens. A może nawet za darmo nie warto tego specyfiku aplikować?
Pozdrawiam,Jest:
O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
Była:
O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
O1 1998, 1.6 AEE + LPG
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez jimwCzy jakiś znawca tematu pielęgnacji nadwozia mógłby podpowiedzieć,
Ale pytanie bardziej pasuje tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24594
Komentarz
-
Zamieszczone przez smerA to przypadkiem nie to samo co natryskują w automatycznych myjniach?Jest:
O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
Była:
O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
O1 1998, 1.6 AEE + LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jimwPrzeglądam ofertę jednej niedawno otwartej myjni (ręcznej), która chwali się, że dorzuca za darmo hydrowosk. Czy ten specyfik jest cokolwiek wart?
Ale nawet jeśli kupisz dobrej klasy wosk to będzie on skuteczny (długo zwiazany z lakierem) tylko wówczas gdy:
- porządnie przygotujes zpowierzchnię lakieru pred nałozeniem wosku (mycie + glinka która usunie to co pomimo mycia pozostało przyspojone do lakieru)
- nie bedziesz używał do mycia auta agresywnych szamponów lub takiej też piany aktywnej (należy używać szamponów o neutralnym Ph które razem z brudem nie spłuczą również wosku).
Jęsli chcesz kupić dobry wosk to rozejrzyj sie za produktami firm:
- Meguiars
- Swisswax
- Collonite
- Zymol
-Dodo Juice
Na resztę dyskusji zapraszam do tego tematu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=398725#398725Czarny Elegance
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez jimwZamieszczone przez smerA to przypadkiem nie to samo co natryskują w automatycznych myjniach?
Mnie kiedyś w ręcznej myjni zapytali czy chcę na przednią szybę super specyfik. Jeszcze dodali, że jeśli od razu będę jechał, to szyba się stanie kryształowo przeźroczysta, niezależnie od deszczu i owadów, ale gdybym z myjni wyjechał na parking, to muszą wypolerować.
Ja głupi się zgodziłem a potem przez około dwa tygodnie nie mogłem się pozbyć zamazywania szyb przez wycieraczki.
Było to jakieś 3 lata temu, ale od tego czasu nie dam się namówić na uniwersalne super hiper środki czyszczące.
Komentarz
Komentarz