Hydrowosk - cyz jest coś wart

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • józiu
    Classic
    • 2010
    • 29

Wiem ze gwarancja ale co to moze byc?
  • jimw
    Ambiente
    • 2009
    • 228

Drodzy forumowicze pytanie jak w temacie...

Przeglądam ofertę jednej niedawno otwartej myjni (ręcznej), która chwali się, że dorzuca za darmo hydrowosk. Czy ten specyfik jest cokolwiek wart?

Google jakoś nie wyrzuciło mi zbyt wielkiej liczby artykułów na ten temat. Na forum citroena znalazłem opinię, że to tylko bajer, który z prawdziwym woskiem ma niewiele wspólnego.

Czy jakiś znawca tematu pielęgnacji nadwozia mógłby podpowiedzieć, czy hydrowosk a w szczególności ewentualny wydatek na niego ma jakikolwiek sens. A może nawet za darmo nie warto tego specyfiku aplikować?

Pozdrawiam,
    Jest:
    O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
    Była:
    O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
    O1 1998, 1.6 AEE + LPG

Komentarz

• smer
      RS
      • 2008
      • 2021
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

A to przypadkiem nie to samo co natryskują w automatycznych myjniach?
      Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Zamieszczone przez jimw
        Czy jakiś znawca tematu pielęgnacji nadwozia mógłby podpowiedzieć,
        Na pewno odpowie Maru
        Ale pytanie bardziej pasuje tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24594

Komentarz

• jimw
          Ambiente
          • 2009
          • 228

Zamieszczone przez smer
          Nie mam pojęcia - nigdy nie dałem żadnej myjni natryskać mi wosku .
          Jest:
          O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
          Była:
          O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
          O1 1998, 1.6 AEE + LPG

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez jimw
            Przeglądam ofertę jednej niedawno otwartej myjni (ręcznej), która chwali się, że dorzuca za darmo hydrowosk. Czy ten specyfik jest cokolwiek wart?
            Daj sobie z tym spokój. wszelkie natryskiwane woski (podobne to tego co natryskuje sie na myjniach automatycznych) to tylko mydlenie oczu. To nie jest dobry wosk.
            Ale nawet jeśli kupisz dobrej klasy wosk to będzie on skuteczny (długo zwiazany z lakierem) tylko wówczas gdy:
            - porządnie przygotujes zpowierzchnię lakieru pred nałozeniem wosku (mycie + glinka która usunie to co pomimo mycia pozostało przyspojone do lakieru)
            - nie bedziesz używał do mycia auta agresywnych szamponów lub takiej też piany aktywnej (należy używać szamponów o neutralnym Ph które razem z brudem nie spłuczą również wosku).
            Jęsli chcesz kupić dobry wosk to rozejrzyj sie za produktami firm:
            - Meguiars
            - Swisswax
            - Collonite
            - Zymol
            -Dodo Juice
            Na resztę dyskusji zapraszam do tego tematu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=398725#398725
            Czarny Elegance

Komentarz

Zamieszczone przez jimw
              Zamieszczone przez smer
              Nie mam pojęcia - nigdy nie dałem żadnej myjni natryskać mi wosku .
              Nie dałeś? a pytałeś co Ci tryskają?

Mnie kiedyś w ręcznej myjni zapytali czy chcę na przednią szybę super specyfik. Jeszcze dodali, że jeśli od razu będę jechał, to szyba się stanie kryształowo przeźroczysta, niezależnie od deszczu i owadów, ale gdybym z myjni wyjechał na parking, to muszą wypolerować.
              Ja głupi się zgodziłem a potem przez około dwa tygodnie nie mogłem się pozbyć zamazywania szyb przez wycieraczki.
              Było to jakieś 3 lata temu, ale od tego czasu nie dam się namówić na uniwersalne super hiper środki czyszczące.

Komentarz

Pracuję...